Beste poffertjespan

1 december 2022
Mooie bruin gebakken poffertjes, wie wil dat nou niet? Het is van veel kinderen het favoriete eten! Maak de lekkerste poffertjes in een speciale poffertjespan. Wij zetten de beste poffertjespannen op een rij. Zo maakt u de beste keuze!

Wat is een poffertjes pan?

De naam zegt genoeg! Een poffertjespan is gemaakt voor het bereiden van poffertjes. Poffertjes zijn, simpel gezegd, kleine ronde pannenkoekjes die traditioneel in Nederland en België worden gegeten als zoete of hartige hap. Een poffertjespan heeft vrijwel altijd meerdere ronde kuiltjes. Hierin wordthet beslag gegoten om de poffertjes te maken. De pan kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Zo zijn er pannen van gietijzer, aluminium of koper. De pan kan gebruikt worden op het fornuis of op een speciale poffertjesplaat die elektrisch wordt verwarmd. Eenvoudig is het niet, het gebruik van een poffertjespan vereist wel wat oefening en geduld. Na wat oefening maakt u de lekkerste poffertjes die perfect zijn als tussendoortje of als dessert.

Beste poffertjespan van 2023

Bent u op zoek naar een poffertjespan? Wij hebben de beste pannen op een rij gezet.

1. Inno Cuisinno Poffertjesplaat 24 cm

Op deze gietijzeren poffertjesplaat worden de perfecte poffertjes gebakken. Deze poffertjespan van het merk Inno Cuisinno heeft maar liefst plek voor 19 poffertjes. Deze pan is bij uitstek geschikt voor een kinderfeestje of voor een origineel ontbijt.

  • Een diameter van 24 cm.
  • Neemt geen smaken of geuren op.
  • De poffertjespan is gemaakt van duurzaam gietijzer.
  • Door het ontwerp heeft de pan een snelle en gelijkmatige warmteverdeling.
  • Plek voor het maken van 19 heerlijke poffertje.
Bekijk op FonQ.nl

2. De Buyer Mineral B Element Poffertjespan 27 cm

U maakt de lekkerste poffertjes met deze DeBuyer poffertjespan. De poffertjespan is geschikt voor het maken van 16 poffertjes. Daarnaast heeft de pan een sublieme hitteabsorptie. Zo maak je snel en eenvoudig de lekkerste poffertjes! Na verloop van tijd vormt de pan zelf een anti-aanbaklaag.

  • De diameter van deze pan is 27 cm.
  • De pan is gemaakt van ijzer (100% natuurlijk mineraal).
  • De afwerking is op basis van organische bijenwas.
  • Milieuvriendelijk, recyclebaar en zonder chemicaliën geproduceerd.
  • De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven.
Bekijk op FonQ.nl

3. BK Bourgogne Poffertjespan 25 cm - Chili Red

In de Bourgogne serie van BK vind je de perfecte pannen voor een echte Bourgondier of krachtpatser in de keuken. Deze ambachtelijke gietijzeren pannen mogen gewoon weer ouderwets op tafel geserveerd worden. Een plaatje om te zien!
Bekijk op FonQ.nl

4. Orange85 Poffertjespan 24cm Inductie Elektrisch Gas Gietijzeren

Met deze poffertjespan maak je 15 heerlijke poffertjes.De poffertjespan is te gebruiken op een inductie, gas of elektrische kookplaat.De poffertjespan is gemakkelijk schoon te maken en vaatwasser bestendig.
Bekijk op FonQ.nl

5. Blackwell Poffertjespan - met houten steel - Gietijzer - 24 cm

Deze Blackwell poffertjespan heeft een houten steel en is gemaakt van gietijzer. Het heeft een diameter van 24 cm en is ovenbestendig.
Bekijk op FonQ.nl

Poffertjespan en inductie kookplaat

Steeds meer mensen hebben een inductie kookplaat. De vraag is dan vaak: Kan een poffertjes pan op inductie worden gebruikt? Dat hangt af van het type poffertjes pan dat u heeft of wilt aanschaffen. Als uw poffertjes pan een magnetische bodem heeft, dan kan deze op probleemloos op een inductiekookplaat worden gebruikt. Een magnetische bodem wordt aangetrokken door het magnetische veld van de inductiekookplaat, waardoor de pan opwarmt. Let hier dus goed op bij aanschaf van een pan!


Als uw poffertjes pan geen magnetische bodem heeft, dan zal deze echt niet goed werken op een inductiekookplaat. Maar er is een oplossing! U kunt tegenwordig een inductie-adapterplaat gebruiken om uw poffertjes pan op een inductiekookplaat te gebruiken. Dit is een platte plaat die u op de inductiekookplaat plaatst, en waarop u vervolgens uw poffertjes pan kunt plaatsen. De plaat wordt warm door het magnetische veld van de inductiekookplaat en geeft de warmte door aan de pan. Het is misschien even wennen, maar het werkt wel.


Het is wel belangrijk om te weten dat het gebruik van een inductie-adapterplaat de snelheid van bakken niet ten goede komt. Ook de kwaliteit van de poffertjes kunnen minder zijn. Daarom is het gebruik van een poffertjes pan met een magnetische bodem aan te raden. Zo krijgt u de lekkerste poffertjes!

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik een poffertjespan?

Poffertjes maken is niet moeilijk! Iedereen kan het leren. Om een poffertjespan te gebruiken, moet je de pan goed verwarmen en vervolgens een klein beetje olie of boter in elk kuiltje doen. Giet het poffertjesbeslag in de kuiltjes en laat de poffertjes aan één kant gaar worden. Draai de poffertjes vervolgens om met een vork of een poffertjespen en bak ze aan de andere kant goudbruin. Eet smakelijk!

Welk beslag kan ik gebruiken voor poffertjes?

Het beslag voor poffertjes is vergelijkbaar met dat van pannenkoeken, maar het bevat vaak wat meer gist om de poffertjes luchtiger te maken. Het basisrecept bestaat uit bloem, melk, gist, eieren, suiker en zout. Er zijn echter veel variaties mogelijk, bijvoorbeeld met kaneel, vanille of cacao.

Hoe maak ik mijn poffertjes pan schoon?

Laat de poffertjespan eerst afkoelen voordat je hem schoonmaakt. Veeg de kruimels en overtollige olie of boter weg met een papieren handdoek. Was de pan vervolgens met warm water en afwasmiddel en droog hem af met een schone doek. Sommige poffertjespannen kunnen ook in de vaatwasser worden gewassen, maar controleer altijd de instructies van de fabrikant.

Kan ik een poffertjespan gebruiken op een inductiekookplaat?

Dat hangt af van het materiaal waarvan de poffertjespan is gemaakt. Sommige poffertjespannen zijn geschikt voor inductiekookplaten, terwijl andere dat niet zijn. Controleer de instructies van de fabrikant of vraag advies aan een specialist om er zeker van te zijn dat je de pan veilig kunt gebruiken op jouw kookplaat.

Kan ik poffertjes invriezen?

Ja, je kunt poffertjes invriezen om ze later op te warmen. Laat de poffertjes eerst volledig afkoelen en plaats ze vervolgens in een luchtdichte container of zak. Ze kunnen tot enkele maanden worden ingevroren. Om ze op te warmen, laat je ze ontdooien en warm je ze kort op in de magnetron, oven of poffertjespan. Eet smakelijk!