Beste koekenpan

1 december 2022
Een gebakken eitje of een lekker stukje vlees? Met een goede koekenpan maak je dit zo klaar. Ben je op zoek naar een nieuwe koekenpan? Bekijk ons overzicht en kies de beste koekenpan van dit moment.

Een koekenpan is misschien wel de meest gebruikte pan in de keuken. Een goede koekenpan is een must voor elke kok. Door het intensieve gebruik moet een koekenpan regelmatig vervangen worden. Het aanbod aan koekenpannen is door alle soorten en maten tegenwoordig erg groot. Dit kan een juiste keuze lastig maken. Wij helpen een handje. In dit artikel staat daarom een lijst met de meest populaire en beste koekenpannen van dit moment.

Hoe kies ik de juiste koekenpan?

  • Heb je een inductieplaat of een kook je op gas? Kijk of de koekenpan geschikt is voor jouw warmtebron.
  • Koop een pan met de juiste afmetingen. Hij moet groot genoeg zijn voor jouw gezinssamenstelling.
  • Ga bij anti-aanbaklaag voor een teflon of voor een keramische coating.
  • Geen anti-aanbaklaag nodig? Kies dan voor een pan van gietijzer, plaatstaal of rvs.

Beste koekenpan van 2023

1. BK Easy Induction Keramische Koekenpannenset

Met de BK Easy Induction Ceramic pannen bak je allerlei gerechten met gemak. Ze zijn voorzien van een thermolon keramische laag die antiaanbak eigenschappen heeft en milieuvriendelijk geproduceerd is. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Bestel BK Easy Induction Keramische Koekenpannenset à 24 cm + à 28 cm online bij fonQ. Alle BK Pannen uit voorraad leverbaar.
Bekijk op FonQ.nl

2. Tefal Renew Keramische Koekenpan 28 cm

Lekker koken met minder impact! De nieuwe Renew serie van Tefal combineert koken met een kleinere ecologische voetafdruk. De pan is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Bak gerechten krokant en vetarm, dankzij de nieuwe keramische anti-aanbaklaag. Bestel Tefal Renew Keramische Koekenpan à 28 cm online bij fonQ. Alle Tefal Pannen uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

3. Greenpan Padova Koekenpan 24 cm

Koken was nog nooit zo mooi én gezond! De stijlvolle pannen uit de Padova serie van Greenpan hebben een keramische antikleeflaag op basis van natuurlijk materialen en RVS handgrepen met beschermende gouden coating. Geschikt voor alle warmtebronnen. Bestel Greenpan Padova Koekenpan à 24 cm online bij fonQ. Alle GreenPan Pannen uit voorraad leverbaar.
Bekijk op FonQ.nl

4. BK Easy Induction Keramische Koekenpan 20 cm

Met de BK Easy Induction Ceramic pannen bak je allerlei gerechten met gemak. Ze zijn voorzien van een thermolon keramische laag die antiaanbak eigenschappen heeft en milieuvriendelijk geproduceerd is. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Bestel BK Easy Induction Keramische Koekenpan à 20 cm online bij fonQ. Alle BK Pannen uit voorraad leverbaar.
Bekijk op FonQ.nl

5. De Buyer Mineral B Element Koekenpan 28 cm

Vlees met een krokant korstje! Deze De Buyer koekenpan is gemaakt van natuurlijk ijzer en heeft geen antiaanbaklaag, maar een op organische bijenwas gebaseerde afwerking. Je maakt zelf een antiaanbaklaag aan die sterker wordt bij ieder gebruik. Bestel De Buyer Mineral B Element Koekenpan ø 28 cm online bij fonQ. Alle DeBuyer Pannen uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl


Wat kan je klaarmaken in de koekenpan?

Een koekenpan is een veelgebruikt kookgerei in de keuken. Er zijn heel veel verschillende gerechten die je in een koekenpan kunt maken. Wij geven een aantal voorbeelden:

  • Gebakken ei: Een gebakken eitje of een omelet? Maak hem klaar in de koekenpan. Eieren zijn een klassiek gerecht dat vaak in een koekenpan wordt bereid. Je kunt ze bakken, roerei maken, een omelet bereiden, of een spiegelei maken.
  • Pannenkoek: Wie lust ze niet? Pannenkoeken zijn ook een populair gerecht om in een koekenpan te maken. Je kunt kiezen voor een eenvoudige pannenkoek of een pannekoek met appel, spek, champignons of ui. Kies wat jij lekker vindt!
  • Roerbakgerecht: Een koekenpan is ook ideaal om roerbakgerechten te bereiden. Je kunt kiezen voor een Aziatische roerbak of bijvoorbeeld een Mexicaanse quesadilla.
  • Bacon of spek: Je kunt ook spek of bacon in een koekenpan bereiden. Serveer dit tijdens het ontbijt of bijvoorbeeld bij een club sandwich.
  • Vis of vlees: Een koekenpan is ook handig om vis of vlees te bakken. Denk bijvoorbeeld aan een lekker stukje zalm of een biefstuk.
  • Groenten: Je zult het niet snel denken, maar ook groenten kun je eenvoudig opbakken in een koekenpan.