Beste handcitruspers

1 december 2022
Wilt u graag snel en gemakkelijk uw dagelijkse vitamineboost? Koop dan een handcitruspers. Hiermee maakt u in een handomdraai een heerlijk glas sap.

Wat is een handcitruspers?

Een handcitruspers is een apparaat waarmee citrusvruchten, zoals sinaasappelen, citroenen of limoenen, manueel worden geperst om het sap uit de vrucht te halen. Dit in tegenstelling tot een elektrische citruspers, die aangedreven wordt door elektriciteit. Een handcitruspers bestaat meestal uit twee helften die samen worden gedrukt om het sap uit de vrucht te persen.

Voordelen handcitruspers

De voordelen van een handcitruspers zijn:

  • Zeer gemakkelijk te gebruiken: Handmatige citruspersen zijn eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, zonder de noodzaak om elektriciteit aan te sluiten.
  • Mobiel: Handmatige citruspersen zijn klein en compact, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen en op elke locatie te gebruiken zijn. Ook mee te nemen op je vakantie!
  • Duurzaam: Handmatige citruspersen zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn dus meestal zeer duurzaam en lange tijd te gebruiken.
  • Geen onderhoudskosten: Handmatige citruspersen vereisen geen onderhoud en hebben geen bewegende onderdelen, waardoor ze een betere keuze zijn voor degenen die op zoek zijn naar een citruspers zonder onderhoudskosten.
  • Milieuvriendelijk: Handmatige citruspersen zijn niet afhankelijk van elektriciteit en zijn daarom een milieuvriendelijkere keuze in vergelijking met elektrische citruspersen.
  • Lage kosten: Handmatige citruspersen zijn meestal goedkoper dan elektrische citruspersen en bieden daardoor een budgetvriendelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een citruspers.

Beste handcitruspers

Hieronder de beste handcitruspers van 2023.


1. Eva Solo - Citruspers - Eva Solo

Handpers van Eva Solo. Bestel Eva Solo - Citruspers - Eva Solo online bij fonQ. Alle Eva Solo Keukengerei en accessoires uit voorraad leverbaar. Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

2. WMF Gourmet Citruspers

Met de Gourmet keukenhulpjes van WMF wordt kokerellen een eitje! De handige gadgets zijn gemaakt van het sterke Cromargan 18/10 roestvrijstaal. Je maakt het citruspers makkelijk schoon in de vaatwasser. Bestel WMF Gourmet Citruspers online bij fonQ. Alle WMF Keukengerei en accessoires uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

3. Weis - Citruspers met schenkbak - Weis

Citruspers met schenkbak - Weis Deze citruspers is een perfecte combinatie van een klassiek ontwerp en eenvoud. Heerlijk sap zonder vruchtvlees en pitten! Bestel Weis - Citruspers met schenkbak - Weis online bij fonQ. Alle Weis Keukengerei en accessoires uit voorraad leverbaar. Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

4. Eva Solo - Green Tool Citruspers - 18 cm - Eva Solo

Citruspers van 18 cm handgreep bevat een trechter Materiaal: Komposiet en RVS Bestel Eva Solo - Green Tool Citruspers - 18 cm - Eva Solo online bij fonQ. Alle Eva Solo Keukengerei en accessoires uit voorraad leverbaar. Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een citruspers?

Een citruspers bestaat uit twee helften die samen worden gedrukt om het sap uit de vrucht te persen. De ene helft van de pers bevat een messenplaat die door de schil en het vruchtvlees snijdt en het sap uit de vrucht perst.

Wat is het verschil tussen een handmatige en elektrische citruspers?

Een handmatige citruspers moet manueel worden bediend door de helften samen te drukken, terwijl een elektrische citruspers elektrisch aangedreven wordt en automatisch het sap uit de vrucht perst.

Hoe kan ik het sap uit verschillende soorten citrusvruchten persen?

De meeste citruspersen zijn geschikt voor het persen van verschillende soorten citrusvruchten, zoals sinaasappelen, citroenen en limoenen. Het is belangrijk om de pers aan te passen aan de grootte van de vrucht en het type citrusvrucht dat u wilt persen.

Hoe maak ik mijn citruspers schoon?

Het is belangrijk om de citruspers regelmatig schoon te maken om bacteriën en smaakstoffen te verminderen. Dit kan worden gedaan door het blok af te nemen met warm water en zeep en vervolgens te drogen met een schone doek.

Kan ik de citruspers ook voor andere doeleinden gebruiken?

Veel citruspersen kunnen ook worden gebruikt voor het persen van andere soorten fruit en groenten, zoals aardbeien en tomaten. Het is belangrijk om te controleren of uw specifieke citruspers hiervoor geschikt is.