Beste braadpan

17 november 2022
Een goede braadpan hoort in elke keuken thuis. Een braadpan gebruik je voor een stamppot, stukje vlees of een stoofpotje. Met een braadpan zet je iets lekkers op tafel. Hieronder 10 goedkope braadpannen.

Waarvoor gebruik je een braadpan?

Een braadpan wordt gebruikt om verschillende gerechten te bakken, zoals vlees, groenten, aardappelen en sauzen. De pan is ontworpen om de hitte te geleiden en te bevatten, waardoor het voedsel egaal gaar wordt. Het deksel van de braadpan houdt warmte en vochtigheid vast en bevordert zo de smaak van het baksel. Braadpannen zijn meestal gemaakt van gietijzer of roestvrij staal en zijn vaak geschikt voor gebruik op verschillende warmtebronnen, inclusief gas, elektrisch, keramisch en inductie.

De beste braadpannen van dit moment.

1. Combekk Sous-chef Dutch Oven Braadpan 24 cm

Maak de lekkerste gerechten in de Dutch Oven Sous-chef braadpan van Combekk. Gemaakt van 100% gerecycled gietijzer en geemailleerd, hierdoor blijven ingredienten niet aan de bodem plakken. Geschikt voor alle warmtebronnen. Kokkerellen maar! Bestel Combekk Sous-chef Dutch Oven Braadpan à 24 cm online bij fonQ. Alle Combekk Pannen uit voorraad leverbaar. 

Bekijk op FonQ.nl

2. Fontignac Mains Libres Ovale Braadpan 29 cm

Sappige maaltijden vol van smaak en voedingswaarde, bereid je in de Fontignac Mains Libres braadpan. De geëmailleerde gietijzeren pan verdeelt en houdt de warmte perfect vast. Met het fleur de lys-patroon in de deksel wordt eten constant bevochtigd. Bestel Fontignac Mains Libres Ovale Braadpan à 29 cm online bij fonQ. Alle Fontignac Pannen uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

3. BK Bourgogne Braadpan 28 cm

In de Bourgogne serie van BK vind je de perfecte pannen voor een echte Bourgondier of krachtpatser in de keuken. Deze ambachtelijke gietijzeren pannen mogen gewoon weer ouderwets op tafel geserveerd worden. Een plaatje om te zien! Bestel BK Bourgogne Braadpan à 28 cm online bij fonQ. Alle BK Pannen uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

4. BK Fortalit Braadpan 28 cm

Bakken, braden, stoven, sudderen, het kan allemaal in deze klassieke Fortalit braadpan. De pan is herkenbaar aan de unieke email buitenkant en blauwe binnenkant. De braadpan is vaatwasserbestendig, roestvrij en verkrijgbaar in verschillende maten. Bestel BK Fortalit Braadpan ø 28 cm online bij fonQ. Alle BK Pannen uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

5. BK Bourgogne Braadpan 24 cm

In de Bourgogne serie van BK vind je de perfecte pannen voor een echte Bourgondiër of krachtpatser in de keuken. Deze ambachtelijke gietijzeren pannen mogen gewoon weer ouderwets op tafel geserveerd worden. Een plaatje om te zien! Bestel BK Bourgogne Braadpan à 24 cm online bij fonQ. Alle BK Pannen uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bekijk op FonQ.nl

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een gietijzeren en roestvrijstalen braadpan?

Een gietijzeren braadpan is zwaarder en bevat meer warmteopslag dan een roestvrijstalen braadpan. Gietijzer is uitstekend voor het bakken van stevige gerechten zoals vlees, aardappelen en groenten, terwijl roestvrij staal lichter is en sneller verwarmt.

Is het nodig om een braadpan met een deksel te kopen?

Het is niet noodzakelijk om een braadpan met een deksel te kopen, maar het is wel aanbevolen. Een deksel houdt de warmte en de vochtigheid vast, waardoor het bakken sneller gaat en de smaak versterkt wordt.

Kan een braadpan op alle warmtebronnen worden gebruikt?

Niet alle braadpannen zijn geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen. Sommige braadpannen kunnen niet op keramische, inductie- of glaskookplaten worden gebruikt. Controleer altijd de productspecificaties voordat u een braadpan koopt.

Moet een braadpan worden ingevet voordat ik het gebruik?

Nee, dit is niet nodig. Veel braadpannen zijn anti-aanbaklaag, waardoor het voorkomt dat het voedsel vastkleft en makkelijk schoon te maken is.

Hoe onderhoud ik een braadpan?

Het onderhoud van een braadpan verschilt afhankelijk van het materiaal. Roestvrijstalen braadpannen kunnen in de vaatwasser, terwijl gietijzeren braadpannen handmatig moeten worden schoongemaakt. Gebruik nooit schuurmiddelen of staalwol en bewaar de pan op een droge plaats om roest te voorkomen.

Kan ik een braadpan in de oven gebruiken?

Ja, veel braadpannen zijn geschikt voor gebruik in de oven. Controleer altijd de productspecificaties om er zeker van te zijn dat uw braadpan geschikt is voor gebruik in de oven.