Beste aspergepan

1 december 2022
Sommige kunnen niet wachten tot ze er zijn. Asperges zijn doorgaans verkrijgbaar vanaf februari tot juli. Het traditionele gerecht is populair bij veel mensen. De asperges maak je klaar in een speciale aspergepan. Wij zetten de beste voor je op een rij!

Lekkere asperges maak je in een echte aspergepan! Een aspergepan is een speciale pan die wordt gebruikt voor het koken van asperges. Deze pan heeft meestal een langwerpige vorm en een mandje of inzetstuk om de asperges rechtop te houden tijdens het koken. Dit zorgt ervoor dat de asperges gelijkmatig worden gekookt en voorkomt dat ze breken of beschadigd raken tijdens het koken. Want dat zou zonde zijn! Sommige aspergepannen hebben ook een deksel met een kleine opening waardoor de asperges uitsteken, zodat ze gemakkelijk uit de pan kunnen worden gehaald. Aspergepannen zijn er in verschillende maten en materialen, zoals roestvrij staal, aluminium en geëmailleerd gietijzer.

Aspergepan kopen? Waar moet ik op letten

  • Kijk bij aankoop naar de hoogte van de pan en neem een pan waar de asperges rechtop in kunnen staan.
  • Kookt u op inductie? KIjk naar een aspergepan met een bodem voor inductie.
  • Moet de pan in de vaatwasser, neem dan een roestvrij stalen pan.
  • Een glazen deksel heeft voordelen. Op die manier heeft u goed zicht op de asperges.

Beste aspergepan van 2022

1. Demeyere Aspergepan 16 cm - 4,5 L

Asperges verdienen de beste bereiding, zoals in deze aspergepan van Demeyere! Door de hoge pan kook je de asperges en stoom je de kopjes. De pan is ook geschikt voor pasta of andere groenten. Met handig inzetmandje en stevige grepen.

  • Een ideale pan voor het heerlijk bereiden van asperges.
  • De pan heeft een diameter van 16 cm en inhoud van 4,5 liter.
  • Deze pan is uitgerust met een handig inzetmandje en heeft stevige handgrepen.
  • Ook geschikt voor het koken van groenten en pasta.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen en mag in de vaatwasser.
Bekijk op FonQ.nl

2. Fissler Original Profi Aspergepan 16 cm

De aspergepan uit de Original Profi serie van Fissler is volledig gemaakt van RVS en is zeer duurzaam. De pan is voorzien van een praktische schenkrand en heeft stevige handgrepen die koud blijven tijdens het koken.
Bekijk op FonQ.nl

3. Aspergepan - 4 Liter - Edelstaal - Kuchenprofi

Meerlaagse bodem- Deksel met veiligheidsglas- Geïsoleerde grepen Bestel Aspergepan - 4 Liter - Edelstaal - Kühenprofi online bij fonQ. Alle Küchenprofi Pannen uit voorraad leverbaar.
Bekijk op FonQ.nl

4. Orange85 Aspergepan Aspergekoker RVS Zilver 21x16 cm

Aspergepan.Zilver.Roestvrijstaal.Inclusief draadmand pan.21 x 16 centimeter.Vaatwasser bestendig. Bestel Orange85 Aspergepan Aspergekoker RVS Zilver 21x16 cm online bij fonQ. Alle Orange85 Pannen uit voorraad leverbaar.
Bekijk op FonQ.nl

Veelgestelde vragen

Wat is een aspergepan?

Een aspergepan is een pan met een speciale inzetstuk om asperges op te koken. U kunt er overigens ook andere groenten in koken.

Waarom zou ik een aspergepan kopen?

Goede vraag. Een aspergepan zorgt ervoor dat de asperges gelijkmatig worden gekookt en voorkomt dat ze breken of uit elkaar vallen. Bovendien kun je met een aspergepan ook andere groenten koken die langwerpig zijn, zoals wortels of sperziebonen.

Wat zijn de kenmerken van een goede aspergepan?

Een goede aspergepan heeft een inzetstuk dat hoog genoeg is om de asperges volledig onder water te kunnen zetten en stevig genoeg om de asperges rechtop te houden tijdens het koken. Daarnaast moet de pan groot genoeg zijn om voldoende asperges te kunnen koken en een goede warmteverdeling hebben.

Welke materialen worden gebruikt voor aspergepannen?

Aspergepannen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of aluminium, en sommige hebben een keramische of anti-aanbaklaag. Het inzetstuk kan van metaal, siliconen of kunststof zijn gemaakt.

Hoe gebruik ik een aspergepan?

Vul de pan met water en breng het aan de kook. Plaats de asperges in het inzetstuk en zet het in de pan. Laat de asperges ongeveer 8-10 minuten koken, afhankelijk van de dikte van de asperges en je persoonlijke voorkeur. Haal het inzetstuk uit de pan en laat de asperges uitlekken voordat je ze serveert.

Moet ik een inzetstuk gebruiken om asperges te koken?

Nee, het is niet verplicht om een inzetstuk te gebruiken om asperges te koken. Je kunt ook een gewone pan gebruiken, maar dan loop je wel het risico dat de asperges breken of uit elkaar vallen tijdens het koken.

Kan ik een aspergepan ook voor andere doeleinden gebruiken?

Ja, een aspergepan kan ook gebruikt worden voor het koken van andere langwerpige groenten zoals wortels, sperziebonen en maïskolven.